Ahoj!

V poslednej dobe sa holičstvá stali celkom veľkou senzáciou. Ak má váš muž bradu alebo fúzy a chcel by sa o ne lepšie starať, ich návšteva sa môže hodiť. No ak sa radšej o seba stará sám, potom mu moje tipy môžu dobre poslúžiť. Čítajte ďalej. 

Ako často a čo používať na umývanie brady?

Niektorí tvrdia, že je najlepšie bradu umývať každý deň. Je to dôležité z dvoch dôvodov. Brada je v kontakte s jedlom a niektoré zvyšky sa na nej dokonca môžu zachytiť. Pri umývaní brady dbajte na to, aby ste poriadne očistili aj pokožku pod ňou. Týmto spôsobom predídete dermatologickým chorobám, ktoré môžu viesť k oslabeniu a poškodeniu chĺpkov. Čo by ste mali používať na umývanie? Najlepšie je siahnuť po produktoch, ktoré sú na to priamo určené. Perfektný bude tiež bylinkový šampón s ľahkou konzistenciu.

Česanie brady

Nielen vlasy na hlave potrebujú pravidelné česanie a kefovanie. Najlepším nástrojom pre bradu je hrebeň vyrobený z exotického stromu alebo kefa so štetinami z diviaka. Ako pôsobí? Zlepšuje obeh krvi a to pozitívne vplýva na výživu a posilnenie vlasových cibuliek. Navyše vďaka rozčesaniu získa brada objem a odstránia sa odumreté kožné bunky.

Hydratácia a olejová kúra pre bradu

Toto je ďalšou veľmi dôležitou súčasťou starostlivosti o bradu. Pamätajte si, že by sa hydratačné prípravky a oleje mali hodiť nielen k typu pokožky, ale aj reagovať na potreby brady. Nie je to jednoduchá úloha, pretože momentálne je trh s kozmetikou presýtený množstvom prípravkov na báze olejov, voskov a iných hydratačných zložiek.

Vosk na bradu

Starostlivosť o bradu by mala byť doplnená tiež jej úpravou. Najjednoduchšie na jej skrotenie je použitie vosku. Dávajte pozor, aby ste na brade nezanechávali biele škvrny či hrudky a aby ste ju nezlepovali. Vosk používajte v malom množstve a potom bradu upravte do želaného tvaru. S voskom sa vám bude ľahšie pracovať, ak ho najprv zahrejete na prstoch.

Ako bradu podstrihnúť?

Budete potrebovať ostré nožničky alebo elektrický strojček s rôzne dlhými nadstavcami. Tvar brady si vyberte podľa vášho typu tváre, pričom si všímajte hlavne to, či máte ostrú sánku, či si môžete dovoliť výrazné bokombrady alebo či ju necháte narásť fakt dlhú.

Written by Glória
Volám sa Glória. Mojou najväčšou radosťou je zdieľanie toho, čo viem, s ostatnými. Blog bol vytvorený s cieľom uspokojiť potrebu opísať moje skúsenosti s rôznymi rutinami krásy, ale aj neúspešnými experimentmi (ako varovanie) a novými produktmi. Neexistuje nič lepšie ako spoľahlivé recenzie, ktoré vám ušetría mnoho nesprávnych rozhodnutí a dokážu vám poradiť pri zaobstarávaní tých pravých produktov, no nie?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *